Tıss sesi zaten Turbo sesidir, bence kafan rahat olsun dayımın oğlundada Megane Turbo Diesel var ondada çok duyuyom ben ;)
0 RH (-)
Kimse yokken biz vardık... Tüm Renault'lar hakkında bilgi yardım ve muhabbet için: facebook.com/FurkancurukCreative Life
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Anlıyorum ama bu tıss sesi diğer kangolara nazaran çok daha belirgin, sesin şimdeti bi hayli yüksek helede ön cam açıkken çok belirgin bi ses,ben turbodaki fanın sesinden kaynaklandığını ve fanda bi problem olduğunu düşünüyorum, çünkü başka bi kangoya bindiğimde bu ses yok.
Servise git bence,turbo sesi gelir ama o kadar gelmez.
ustama kulak ver bencede servise goster ordan tatmın edici bir cevap almaz isen sadece turbo işi ile ugraşan ıyı bir ustaya git derim.
Turbonun hava emiş hortumu, turboya bağlandığı kısımdan aşınıyor.
Bu tarz bir sesi o yapabilir. Zaten 1.5dci lerin turbosu 1.500 devirden sonra basmaya başlıyor. Yani sesin 2000 devir civarlarında gelmesi seni yanıltmasın.
Çok sık karşılaşılan bir sorundur 1.5dci lerde bu turbo hortumu problemi.
Eğer hortumdan da değilse turbo ötüyor olabilir.Her halükarda servise gitmenizde fayda var.
Bu arada araç 65likmi ?
Bizim bi tanıdıktada aynı olay vardı.Turbo sesi yüksek geliodu.Gitmiş servise servis bu ses motorun sağlıklı oluğunu belirtir demiş.Araçtan araca değişir demiş :D 1 senedir kullanıyor hiç sorun çıkmadı
A Rh(+)
Aracım 65 bg'likten, Ben ustaya gösterdim aracı, hava filtresi kutusundan turboya giden hortumun bağlantı yerinde bir yırtık vardı, ordan hava kaçırıyodu ve bu aynı zamanda aracın çekicinide yarı yarıya düşürmüştü, ilgili parçayı değiştirttim fakat araç çekici yerine geldi ses değişmedi, sonrada aracın altından baktılar, turbonun etrafı yağlıydı baya, belki hortumun turboya bağlandığı kısımdan hava kaçağı olabilir dedi, Benim düşünceme göre öle bişi olsa, aracın çekiş gücü yükselmezdi ve yakıtıda fark ederdi, arabamla hergün hadımköy - güngörene gidip geliyorum, 1 depo ile çok rahat 1000 km yaptım, bi ara kaç km' hıza çıkar diye test'te ettim, 170'i gördü. servise sordum, oda hava akım hortumundan kaynaklanır dedi, turboda arıza yokmuş, olsa mavi duman atıp araç yağ yakarmış, arkana baktığında dumanlar görürsün dedi.
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)