Merhaba arkadaşlar
07/04/2013 aydından dönerken 2012 model henüz 6500 km de olan gt line aracın 190 la giderken sol ön lastik birden parçalandı. Araç önce sola çekmişken esc devreye girdi ve araç toparladı biraz yavaşladıktan sonra jantın üstünde kendimi sağ şerite attım yaklaşık yarım saat kendime gelemedim. Lastikler continental contakt sport 5 205/50/17
continentala gittiğimde aracın lastiği düşük iken gitmişsinizdir gibi saçma bir şey söylediler.
1. Olarak henüz 6500 km olan aracın lastiği nasıl patlar. Bunu renault a bildirmeliyim yoksa continental mı
2. Olarakta iyigi esc esp vs olan bir araca biniyorum yoksa şu an bu yazıyı yazamazdım sanırım çünkü birazda internette araştırma yaptıgıma göre takla atma riski %90 diyorlar
lastiği otobanda çekilmiş fotoları var yüklemeyi bilmediğim için atamıyorum
3. Olarakta yedek lastiği taktıktan sonra esc arızası esc control ettirin gibi bir yazı çıktı ve 1 dakika sonra devreye girdi acaba esc yeniden devreye girdimi yoksa arızadan dolyı kapandımı ve yedek lastikle yani ebat 205/60/16 olan lastik oldugu içinmi bu arıza yandı bilen arkadaşlar varsa cvplarını bekliyorum
saygılarımla
ismail karağaç