Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.
dqw
    HMK
    HMK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Acemi HMK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    0 Konusuna 0 Teşekkür Almış

Standart Baskı Balata Değişimi ve Sıkıntılar

Selam arkadaşlar,

baskı balata ile ilgili sıkıntılarım vardı. Arabanın üçüncü sahibi olduğum için geçmiş kullanıcılardan emin olamadım ve baskı balatayı set halinde 1 hafta kadar önce değiştirttim yetkili servise. aracı teslim aldım ve pedal yumuşacık olmuştu :) ayrıca kavrama da pedaldan ayağınızı azıcık çekseniz başlıyordu. gel gelelim bugün arabama oturdum ve birdenbire fark ettim ki pedal sertleşmiş ve kavrama ortalara doğru kaymış. araç servisten çıkalı 100 km bile yapmadım nerdeyse. Önceden peugeot 406 da ve opel vectrada debriyaj değişimine şahit oldum ve uzun süre pedal yumuşaklığı ve kavrama noktası değişmedi. renault moduslarda böyle bir durum ve konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bu arada ilgilenenler için baskı balata ile ilgili sıkıntılarım aracın bir veya ikinci vitesten zor kurtulması ve zaman zaman gerçekleşen kalkıştaki patinaj titremesi gibi titremeydi.

bilginize..

www.RenaultClubTR.com

Modus Bölüm Moderatörü *Deliormanlı* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    4 Konusuna 4 Teşekkür Almış

Standart Cevap: Baskı Balata Değişimi ve Sıkıntılar

bu konu hakkında sana yardımcı olabilmek için baskı balatayı değiştiren bir arkadasımızın olması lazım fakat bildiğim kadarıyla değiştiren yok.yakın zamanlarda ben değiştirmeyi düşünüyorum.peki servisteki maliyeti ne oldu bu değişimin?
    ;) HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK;)

A&D&G 98.ÜYE
    A Rh(+)

Ankara İl Temsilcisi ekiraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    2
    20 Konusuna 20 Teşekkür Almış

Meganeda aynı şey başıma geldi. Renault gruplarında böyle sanıyorum.

Acemi GhosTon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    0 Konusuna 0 Teşekkür Almış

Alıntı HMK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar,

baskı balata ile ilgili sıkıntılarım vardı. Arabanın üçüncü sahibi olduğum için geçmiş kullanıcılardan emin olamadım ve baskı balatayı set halinde 1 hafta kadar önce değiştirttim yetkili servise. aracı teslim aldım ve pedal yumuşacık olmuştu :) ayrıca kavrama da pedaldan ayağınızı azıcık çekseniz başlıyordu. gel gelelim bugün arabama oturdum ve birdenbire fark ettim ki pedal sertleşmiş ve kavrama ortalara doğru kaymış. araç servisten çıkalı 100 km bile yapmadım nerdeyse. Önceden peugeot 406 da ve opel vectrada debriyaj değişimine şahit oldum ve uzun süre pedal yumuşaklığı ve kavrama noktası değişmedi. renault moduslarda böyle bir durum ve konu hakkında bilgisi olan var mı?

Bu arada ilgilenenler için baskı balata ile ilgili sıkıntılarım aracın bir veya ikinci vitesten zor kurtulması ve zaman zaman gerçekleşen kalkıştaki patinaj titremesi gibi titremeydi.

bilginize..

Öncelikle merhaba araç dizel mi benzinli mi bilmiyorum ama kendi dizel aracımdan yola çıkarak ve bu konularda ilgili ve aracı dinleyen biri olduğum için size yardımcı olabilecek bir kaç cevap vereyim.

Öncelikle şu patinaj titremesi gibi dediğiniz olaydan bahsetmek istiyorum eğer bu bahsettiğiniz olay debriyaj pedalının en üst seviyelerde tuttuğunuz ve gaz pedalına hafif bastığınız zaman bedallardaki ufak titreşim ise şuan 62 bin küsür km olan ve baskı balata değişmemiş dizel modus aracımızda var. Sebebini bende bilmiyorum ilk defa modüs de denk geldi o da her zaman olmuyor eğimli yollarda falan yakalaya biliyorum o da yakalarsam

vites geçme ve değiştirme konusunda da motor soğukken özellikle 1 ve 2. viteslerde örnek verecek olursak 1 den 2 ye çektiğimde hafif takılır gibi olarak geçiyor veya yavasladığım ve durmaya yakın 2 den 1 e alırken 1. vites e geçmekte resmen inat ediyor ve zorlarsam kemikli bir geçiş yapıyor böyle durumlarda zorlamayıp boşa çekip tekrar takıyorum o zaman sorun kalmıyor ama bu söylediklerim hep motor soğukken ısındığı zaman sorun yok

3-4 senedir araç kullanırım şuan a kadar denk gelen en yumuşak debriyaj pejo 206 plus 1.4 hdi o kadar yumuşaktı ki arabayı sürüşümü etkiliyordu tabi sürdükçe alışıyor insan ve pejo nun debriyajı diğer araçlar a göre biraz daha üst seviyede kavramaya başlıyor.

En sert debriyaj pedalı ise 1.3 mjet fiorino nundu o kadar sertti ki pedal resmen ayağıma direniyordu arabadan indiğimde sanki bacağımı kasmışım gibi bir durum olmuştu.

Şuanki modus a gelirsek orta sertlikte diyebilirim sizin durumada mantıklı bir açıklama getirecek olursak belki 50-100 km lık bir alışma süreci gibi birşey olabilir reno nun kullanmış olduğu baskı balatalarda ama sertliğin veya yumuşaklığın olma sebebi hakkında hiç bir bilgim yok mantıklı olabilecek şeyler söylüyorum

Paylaştıklarım faydalı olduysa ne mutlu :D

www.RenaultClubTR.com

Modus Bölüm Moderatörü *Deliormanlı* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    4 Konusuna 4 Teşekkür Almış

Öncelikle şu patinaj titremesi gibi dediğiniz olaydan bahsetmek istiyorum eğer bu bahsettiğiniz olay debriyaj pedalının en üst seviyelerde tuttuğunuz ve gaz pedalına hafif bastığınız zaman bedallardaki ufak titreşim ise şuan 62 bin küsür km olan ve baskı balata değişmemiş dizel modus aracımızda var. Sebebini bende bilmiyorum ilk defa modüs de denk geldi o da her zaman olmuyor eğimli yollarda falan yakalaya biliyorum o da yakalarsam

senin yazmış olduğun titreme bende de yapıyor bağzen ama herzaman değil.benim aracımda 63 000 km de ve baskı balatayı bende değiştirmedim henüz.Sebebine gelince evet baskı balatamız suan için bitmek üzere yada bitmiş durumda.viteslere isteksiz geçişi zaten ondan.titremeye gelince de baskı balatanın üzerinde birtakım yaylar vardır.bu yayaların kırılmasından yada özelliğini kaybetmesinden dolayı bağzı zamanlar kalkışlar vuruntulu veye cok titreşimli kalkışlar yapıyor araç.yani aynı sorun bende de var.baskı balata seti fiyatı 250-300 tl arasında + işçilik 400 tl gibi bir fiyata yapılıyor (servis fiyatı değil bu yazdığım)

;) HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK;)

A&D&G 98.ÜYE
    A Rh(+)