Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
dqw
    OnBaşı hatip1230 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    6
    0 Konusuna 0 Teşekkür Almış

Standart Çekişi artırmak için neler yapılabilir..

aracımın çekişnden gayet memnunum fakat brodweyi olan bir arkadaşım benim aracı bir süre kullandı 2,vitese atınca çekişini pek beğenmedi..kendi aracının vites geçişlerinde daha iyi kavradığını söyledi. merak ettim onun aracına ben binip baktım hakikaten rampalarda daha iyi kavrıyor vites geçişlerinde..neden kaynaklanıyor olabilir..yağ değişimi gecikti ondan olabilir mi? tşkler

www.RenaultClubTR.com

OnBaşı sinexx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    1 Konusuna 1 Teşekkür Almış

Standart Cevap: çekişi artırmak için neler yapılabilir..

Baskı balatadan kaynaklana bilir baskı balatanız ne durumda ?
    Bir Kızların Nazına ,Birde Torosumun Ara Gazına Hastayım :)

Tümgenaral emo-RSİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    391
    378 Konusuna 420 Teşekkür Almış

Arkadaşının baskı balatası daha iyi olabilir,birde araçlarınız aynı modelmi?
    Ne Alayına Gider Nede Kralına,Alayıda Ayağıma Gelsin Kralıda...

Teşekkür Et
    6

arkadaşın brodway 93 benimki 95model ...bilgisayarlı gaz ayarı yaptırmıyorum gaz ayarını kendim yapıyorum ondan kaynaklanabilirmi...baskı balata olayına bişey diyemeyecem..araç beş yıldır bende baskı balata ile ilgili bir problem çıkmadı bende baktırmadım..baskı balataya ne gibi bir bakım yaptırabilim ki..

www.RenaultClubTR.com

Acemi ozgun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0

büyük olasılıla başkı balatadandır kardeşim. bakım yapmak için açmak lazım. oda işçilik 100 tl denir. açmışken değiştirilir. 120 yl falan seti. baskı balata zayıfsa rampada çekiş düşer. giderek düşer. yakıtı çok etkiler. yani baskı zayıfladıkça yakıt feci şekilde artar. baskı balatayı naıl anlarsın: oldukça dik bir yokuşta arabanı stop et. vitese al. elfrenini çekme. aracın yavaş ve parça parça aşağıya salıyosa kendini baskı zayıftır.salmıyosa iyidir. bu arada baskı bitince vitese geçmez. debriyaj ayırmaz yani. ama bir de gaz ayarı önemli tabi. gaz ayarını bilgisayrla yaptır derim. sağlıcakla

OnBaşı zulkarneyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    3 Konusuna 3 Teşekkür Almış

Alıntı hatip1230 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşın brodway 93 benimki 95model ...bilgisayarlı gaz ayarı yaptırmıyorum gaz ayarını kendim yapıyorum ondan kaynaklanabilirmi...baskı balata olayına bişey diyemeyecem..araç beş yıldır bende baskı balata ile ilgili bir problem çıkmadı bende baktırmadım..baskı balataya ne gibi bir bakım yaptırabilim ki..
    bi ara bende elle yapıyordum gaz ayarını benimkindede aynı sorun oldu az bi rampada vites düşür diye bağıırıyodu resmen araba..
    gazcıya git bilgisayarda ayar yaptır belki sanada benzinliğin mi vardiye sorarlar:)))
    gaz ayarından sonra devir yükseldi yakıt düştü;)

OnBaşı keskin80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    1
    1 Konusuna 1 Teşekkür Almış

Standart Cevap: Çekişi artırmak için neler yapılabilir..

Baskı balatadan önce buji - buji kablolarını ve subap ayarını kontor ettirin bence..
    baskı balata işi en sona kalsın çünkü masrafı fazla..
    Olma keser gibi hep bana hep bana, ol testere gibi bir bana bir sana...
    *** Broadway 1998 - RNİ *** (Lpg)

Teşekkür Et
    6

baskı balatayı naıl anlarsın: oldukça dik bir yokuşta arabanı stop et. vitese al. elfrenini çekme. aracın yavaş ve parça parça aşağıya salıyosa kendini baskı zayıftır.salmıyosa iyidir. bu arada baskı bitince vitese geçmez. debriyaj ayırmaz yani. ama bir de gaz ayarı önemli tabi. gaz ayarını bilgisayrla yaptır derim. sağlıcakla[/QUOTE]

dediğinizi yaptım 1.viteste elfreni inik vaziyette bıraktım..araç bir kaç cm salıyor öylece kalıyor..baskı balata kötü durumdamı demek:(

www.RenaultClubTR.com

Acemi 9GTL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0

Yok baskı balatan iyi bir deneme yöntemi daha var düz bir yerde dur araba çalışır vaziyette vitesi 5 e tak ve kalk eğer araba stop ederse baskı balatan iyi demektir stop etmez kalkarsa baskı balata bitik demektir.

www.RenaultClubTR.com

Binbaşı muratersoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teşekkür Et
    0
    30 Konusuna 30 Teşekkür Almış

Alıntı 9GTL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok baskı balatan iyi bir deneme yöntemi daha var düz bir yerde dur araba çalışır vaziyette vitesi 5 e tak ve kalk eğer araba stop ederse baskı balatan iyi demektir stop etmez kalkarsa baskı balata bitik demektir.
    Hayır. Vites 5 de olmaz. Sağlam balatayıda bitirirsiniz. Hafif bir rampa yukarı olacak. Aracı 2. viteste ve el freni çekili vaziyette kaldırmaya çalışacaksın. Stop etmesi gerekir. Eğer stop etmeyip hareket ediyorsa balatanın sona yaklaştığını gösterir. Diğer bir yolda eğer debriyaj pedalınız artık çok yukarda kavrayıp bırakıyorsa balatanın ömrü azalmış demektir.