Arkadaşlar merhaba..
Benim şöyle bir sıkıntım var. Yaklaşık 2 ay önce 90 km gittiğim yakıt miktarıyla şuan 50 km zor gidiyorum. Aracımın bakımını da 1 ay önce falan yaptırdım. Yakıt tüketim fazlalaşması için nerelere bakmamı önerirsiniz?
|
|
Arkadaşlar merhaba..
Benim şöyle bir sıkıntım var. Yaklaşık 2 ay önce 90 km gittiğim yakıt miktarıyla şuan 50 km zor gidiyorum. Aracımın bakımını da 1 ay önce falan yaptırdım. Yakıt tüketim fazlalaşması için nerelere bakmamı önerirsiniz?
Sanada merhaba arkadaşım,fazla yakıt tüketiminin sebepleri öncelikle kullanım tarzındaki değişiklik,şehir içi,şehir dışı kullanım,lastik basıncı,ateşleme sistemi ve baskı balata diye sıralanıp gider,tabi artan yakıt fiyatlarınıda göz önünde bulundurmak lazım...
Ne Alayına Gider Nede Kralına,Alayıda Ayağıma Gelsin Kralıda...
Valla hocam araba kullanım tarzım ilk gün neyse şimdide öyle vitesleri düşük devirlerde değiştiririm 3000 devirin üstünde araç kullanmam.Bu arada aracım 2000 rta clio hb. Sürekli şehir içinde kullanıyorum. Lastik basıncımı ne zamandır kontrol etmiyorum çok düşmüş olabileceğini zannetmiyorum. Ateşleme sistemi ile ilgili olarak 2 hafta önce aracımda titreme oluyo diye yetkili servise götürdüm bilgisayara bağlatmak için herhangi bi sıkıntı görmediler bütün aracın durumunda. En son aklıma baskı balata geliyor bakalım bide onu kontrol ettireyim.